ACTIVITATS


L'Alzina de Merola està dedicada al mon de l'enoturisme, la natura i l'esport. D'aquesta forma us proposem una sèrie d'activitats, algunes que podeu realitzar de forma independent i d'altres que són tallers o visites guiades. Aquestes últimes estan pensades per a grups d'aproximadament deu persones, tenen un cost apart de l'allotjament i cal solicitar-les prèviament. 

Enoturisme

 

L'Alzina de Merola forma part des del 1793 de la propietat Mas Sanmartí de Serrahïma, a on actualment es troba el Celler Sanmartí que produeix vins dins de la DO Pla de Bages.

 

Històricament L’Alzina de Merola era un important productor de vi de la zona, com ho demostra el conjunt d’instal·lacions destinades a la seva producció que encara es troben a la propietat. Originalment s’utilitzaven per a fermentar el vi un conjunt de tines excavades a la roca, que posteriorment van ser substituïdes per tines amb cairons de ceràmica de major capacitat i que es troben en un edifici independent enfront de la masia. D’aquesta manera, les antigues tines van ser parcialment recobertes per l’edifici de la masia, de forma que actualment una d’elles es visible en el terra de l’allotjament mitjançant una tapa de vidre trepitjable.

 

L'Allotjament està per aquest motiu enfocat al mon de la vinya i el vi, i us podem organitzar les activitats següents:

  • Visita guiada pel patrimoni històric de l'Alzina vinculat al mon vitivinícola, amb explicació de les tècniques històriques de cultiu de vinya i producció de vi.
  • Taller de tast de vins varietals del celler Sanmartí.
  • Visita a cellers de la DO Pla de Bages propers.
  • Visita al patrimoni històric i vinculat al mon del vi del municipi de Navàs.

 

 

 

Visites i excursions

La situació de l’Alzina de Merola és ideal per realitzar excursions i visites de gran interès turístic i cultural al baix i l’alt Berguedà.

  • Esquí: quatre pistes a menys d’una hora (Rasos de Peguera a 40 km, La Masella a 67 km, Port del Compte a 68 km, La Molina a 75 km)
  • Caminades alta muntanya: Parc Natural Cadí Moixeró (Bagà a 35 km), Massís del Pedraforca (Saldes a 55 km).
  • Rutes en BTT: estem a la ruta de la Pedals de Ferro del Berguedà, i a més us podem indicar moltes altres alternatives.
  • Esports nàutics: Pantà de la Baells a 29 km
  • Punts d’interès propers: Parc Fluvial del Llobregat, Sant Cugat del Racó, Castelladral, Santuari de Queralt, Fonts del Llobregat, Jardins d’Artigues a la Pobla de Lillet, Museu de les Mines del Carbó a Cercs, Riera de Merlès.